اجرای کشت پاییزه در اراضی زراعی سلطانیه
ابراهیم خلجی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «موجرسا»؛ با بیان اینکه سطح زیرکشت غلات در شهرستان سلطانیه که شامل گندم و جو آبی و دیم است بهطور کلی به ۲۹ هزار هکتار میرسد، گفت: این کشتها عمدتاً در فصل پاییز انجام میشوند و نشاندهنده اهمیت این محصولات در تأمین امنیت غذایی منطقه است.
بیشتر بخوانید
وی افزود: در شهرستان سلطانیه فعالیتهای کشاورزی بهطور گستردهای در حال انجام است که شامل کشت پاییزه و برنامهریزی برای کشت انتظاری محصولات زراعی میشود.
رئیس اداره تولیدات گیاهی شهرستان سلطانیه با اشاره به اینکه علاوه بر کشت غلات برنامهریزی برای کشت انتظاری محصولات زراعی نیز در حال انجام است، عنوان کرد: در این راستا محصولات مختلفی مانند خلر، نخود، عدس و نخود علوفهای و همچنین گیاهان روغنی (گلرنگ وکاملینا) مورد توجه قرار گرفتهاند.
وی ادامه داد: عمده برنامه ما برای کشت انتظاری به اسفند ماه مربوط میشود، که بذرهای لازم میان کشاورزان در حال توزیع است. این اقدام نه تنها به افزایش تولید محصولات زراعی کمک میکند، بلکه به کشاورزان این امکان را میدهد که در اولین فرصت ممکن اقدام به کشت کنند و از شرایط آب و هوایی و نزولات آسمانی بهرهبرداری بهینه کنند.
خلجی با اشاره به اینکه در کنار کشت محصولات زراعی، ذخیرهسازی محصولات نیز اهمیت ویژهای دارد، تصریح کرد: شهرستان سلطانیه دارای سه واحد سردخانه با ظرفیت مجموعاً حدود ۲۲ هزار تن است. در حال حاضر این سردخانهها نزدیک به ۳ هزار تن سیبزمینی و یک هزار و ۵۰۰ تن سیب درختی را ذخیره کردهاند.
وی با بیان اینکه این ذخیرهسازی به کشاورزان این امکان را میدهد که محصول خود را در شرایط مناسب نگهداری کنند و در زمان مناسب به بازار عرضه کنند، اضافه کرد: 260 تن سیبزمینی به کشورهای عربی صادر شد، که نشاندهنده توانایی ما در تأمین نیازهای بازارهای خارجی برای برخی محصولات است.
رئیس اداره تولیدات گیاهی شهرستان سلطانیه با اشاره به اینکه در سال زراعی گذشته با توجه به برنامه های ترویجی برگزار شده از طرف مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان سطح کشت دانههای روغنی دیم به ۳۲۰ هکتار رسیده است، افزود: حدود ۸۰ تن محصول از آن برداشت شده است.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به اهمیت دانههای روغنی در تأمین روغن خوراکی و دیگر محصولات مرتبط تلاش داریم تا کشت دانههای روغنی دیم و همچنین سایر محصولات دیمی مانند علوفه و گیاهان دارویی را افزایش دهیم. برنامهریزی برای این کشتها از اسفند ماه آغاز خواهد شد و امیدواریم با همکاری کشاورزان بتوانیم به نتایج مطلوبی دست یابیم.
انتهای خبر/